A müzliszelet egy hihetetlenül hasznos találmány, mert édes, de emellett van benne egy csomó olyan alapanyag is, ami lassan szívódik fel és tápláló. Úgy ad energiát, hogy azt néhány órán át szinten is tudja tartani, nem szökik az egekbe, majd zuhan a mélybe a vércukorszint úgy, ahogy azt egy csoki után teszi. Ezek a szeletek nagyon praktikusak, hiszen akár be is csomagolhatjuk, órákig eláll a táskában, csak elő kell venni és bekapni és máris jobban érezzük magunkat!
HOZZÁVALÓK (5 DARABHOZ):
- 100g zabpehely
- 1 db banán
- kiskanál sütőpor
- magvak/diákcsemege (kisebb maréknyi)
- kiskanál fahéj
- 1dl (növényi) tej
- fehérjepor (elhagyható)
- 3-4 kocka étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy tálban összetörjük egy villa segítségével a banánt, hozzáadjuk a zabpelyhet.
- Miután jól összeforgattuk, hozzáadjuk a magvakat és a tejet is.
- Ezután már minden más hozzávalót hozzáadunk és pár percig hagyjuk összeérni!
- A sütőt 180 C-ra előmelegítjük, egy tepsiben a masszát 1 cm vastagságura szétterítjük.
- 15-20 percig sütjük, ezalatt az idő alatt az étcsokoládét is felolvasztjuk (én mikróban készítettem)
- A megsült “müzlit” fel vágjuk, rácsurgatjuk a csokit és hagyjuk kihűlni!
Remélem ízleni fog, ha kipróbáljátok!
125 kalória/szelet
Zsír: 3g/szelet
Szénhidrát: 20,6g/szelet
Fehérje: 4,2g/szelet (fehérje hozzáadása nélkül)
Sziasztok! Gréti vagyok, ha további tartalmakat szeretnél tőlem látni és rólam megtudni többet, akkor ezeken a platformokon is megtalálsz: Instagram: @gretidea E-mail: g.gyongyvirag@gmail.com |