A házilag készített kekszekről/zabkekszekről ódákat lehet zengeni. Néhány alapanyagot összekeverünk, beletesszük a tepsibe és már mehet is a sütőbe. Finom, adalékanyag-mentes, és úgy állítjuk össze, ahogy akarjuk. Kevesebb cukorral készül mint a bolti változat (vagy semennyi cukorral), esetleg a liszt egy részét kakaóra, mandulára, dióra vagy mogyoróra cserélhetjük. Ez a zabkeksz most csokival készült, de nyugodtan variálhatjuk kedvünkre akár fahéjjal, kakaóporral is, vagy szórhatunk bele apróra vágott kandírozott és aszalt gyümölcsöt.
Hozzávalók (10 darabhoz)
- 80g szobahőmérsékletű vaj/margarin
- 1 tojás
- 85g zabpehelyliszt
- 90g zabpehely
- 25g kókuszreszelék
- 25g étcsoki (apróra vágva)
- 6g sütőpor
- csipet só
- 150g-nak megfelelő édesítőszer (nálam: 20g Eritrit, 8 csepp Stevia)
Elkészítés
- Előveszünk egy edényt, kikeverjük a vajat, édesítőszer, és tojást.
- Hozzáadjuk a vanília aromát.
- Egy másik edényben összekeverjük a zablisztet a zabpehellyel, kókuszreszelékkel, csokival, sütőporral és a sóval.
- A vajas, édesítőszeres tojásos masszával összekeverjük a lisztes keveréket, jól összedolgozzuk a tésztát, lapos köröket formálunk és sütőpapírral borított tepsibe rakosgatjuk őket.
- 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 18 perc alatt készre sütjük őket.
155 kcal/darab
Zsír: 10,2g/darab
Szénhidrát: 13,5g/darab
Fehérje: 4,2g/darab
Sziasztok! Gréti vagyok, ha további tartalmakat szeretnél tőlem látni és rólam megtudni többet, akkor ezeken a platformokon is megtalálsz: Instagram: @gretidea E-mail: g.gyongyvirag@gmail.com |