Fitt csirkepöri nokedlivel, csirkemellből.

HOZZÁVALÓK

A pörkölthöz (4 adag):
▪️600 g csirkemell filé
▪️1 db vöröshagyma
▪️1 db paprika
▪️2 db paradicsom
▪️1,5 ek pirospaprika
▪️só, bors
▪️őrölt kömény

ELKÉSZÍTÉS

Egy lábasban a kockára vágott hagymát és paprikát kevés sóval kezdjük el üvegesre dinsztelni. Adjuk hozzá a csirkemellkockákat, és addig süssük a húst, amíg el nem fő a leve. Ekkor készítsünk magunk mellé 1-2 dl vizet, és húzzuk félre a tűzről a lábast.Szórjuk a húsra a pirospaprikát, keverjük gyorsan el, és öntsük is fel a vízzel. Erre azért van szükség, mert közvetlen tűzön könnyen megég a pirospaprika, és akkor megkeseredik az íze. Tegyük vissza a tűzre az edényt, és adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot, és a fűszereket. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet. Ha a csirkemell már puha, és a szaft besűrűsödött, kész is van. Ez maximum 10-15 perc.

HOZZÁVALÓK

Nokedli (2 adag) :
▪️100 g zabliszt
▪️1 tojas ▪️ só
▪️1 dl víz

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet a sót és a tojást egy tálba tesszük és a vízzel összekeverjük hogy egy sűrűbb nokedli tésztát kapjunk . Forrásban levő sós vízbe szaggatjuk levesszük a hőfokot és kb 3 percig főzzük meg. Ezután leszűrőm, leöblítem és pici olaj spray-el megfújom hogy ne tapadjanak.


Sziasztok!
Viki vagyok, több mint egy éve foglalkozom testépítéssel és a táplálkozással. A recepteimmel fő célom megmutatni, hogy egy diétás étrend nem egyenlő a csirke-rizzsel és az ízetlen zabkásával. Ez idő alatt megtanultam hogyan lehet egyszerűen finom és változatos ételeket készíteni úgy, hogy azt az alakod se bánja. Ha érdekel még több recept, tipp, ajánlás akkor kövess be Instgramon is :
@viki_hortobagyi @fitness_by_viki

 

0
    0
    Kosaram
    A kosarad üresVissza a boltba