Valaki azt mondta palacsinta?? A palacsinta az egyik legegyszerűbb, de mégis a legfinomabb desszert egyike. Nagyon könnyen elkészíthető és emellett rengeteg módon lehet tölteni/tálalni. Én egy túrós tölteléket tettem bele, amit banánnal édesítettem, jól hangzik igaz? A tészta receptjét viszont liszt-és cukormentesen készítettem.
Hozzávalók (2 darabhoz)
4 evőkanál gluténmentes zabpehelyliszt
0,8 dl növényi tej
1 kiskanál Eritrit
1 tojás
vanília aroma (ízlés szerint)
Elkészítés
Egy tálban felverjük a tojást és hozzáadjuk a zabpehelylisztet.
Összekeverés után hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
Egy tapadásmentes serpenyőbe teszünk egy kis kókuszolajat (fél teáskanál) és a kikevert masszát egy merőkanál segítségével merjük bele bele.
140 kcal/darab
Zsír: 4,5g/darab
Szénhidrát: 17g/darab
Fehérje: 7g/darab
Sziasztok! Gréti vagyok, ha további tartalmakat szeretnél tőlem látni és rólam megtudni többet, akkor ezeken a platformokon is megtalálsz: Instagram: @gretidea E-mail: g.gyongyvirag@gmail.com |